نکات مهم در طراحی بسته بندی مینیمال
طراحی بسته بندی مواد غذایی و کالاهای مصرفی، یکی از مهم ترین مسائل در طراحی گرافیک و برندینگ هست که بسیاری از مواقع جدی گرفته نمیشه و متعاقبا نتیجه ی خوبی در تبلیغات نداره. طراح گرافیک، به همون اندازه که برای طراحی لوگو، طراحی کاتالوگ و بروشور یا تبلیغات محیطی دقت و ظرافت داره، باید در طراحی بسته بندی هم هنر و دانش کافی داشته باشه. یکی از راه های جذب مشتری برای کالاهای مصرفی و مواد غذایی، طراحی بسته بندی به شیوه ی مینیمال هست که در ادامه نکات مهم برای این نوع طراحی بسته بندی رو بیشتر توضیح میدیم. با ظریف گرافیک همراه باشین.
طراحی بسته بندی مینیمال، نه تنها از نظر مشتری زیباتر هست، بلکه از نظر علم روانشناسی و تحقیقات انجام شده توسط Pricewaterhouse Cooper و سایر موسسات، این نوع طراحی بخاطر ایجاد حس ابهام در ذهن مشتری و مخاطب،از قدرت جذب بیشتری برخورداره. در دنیای امروز که تنوع بسیار بالایی در انواع طراحی بسته بندی در قفسه های فروشگاه ها وجود داره، ناخودآگاه طراحی بسته بندی مینیمال بخاطر سادگی و زیبایی افراد بیشتری رو به سمت خودش جذب میکنه و این همون هدف طراحی گرافیک در طراحی بسته بندی هست.
در طراحی بسته بندی مینیمال از محدودیت ها استفاده کنین
قرار دادن محدودیت در طراحی بسته بندی یکی از راه هایی هست که به خوبی میشه برای جذب مخاطب استفاده بشه. اگه یه نمونه ی بارز از قرار دادن محدودیت برای جذب بیشتر رو بخوایم معرفی کنیم، توییتر بهترین نمونه هست. شاید از مهم ترین دلایلی از باعث شده توییتر تا این اندازه در بین سایر شبکه های اجتماعی محبوب باشه، محدودیت در تعداد کلمات هست. برای طراحی بسته بندی مینیمال باید چند محدودیت در طراحی بسته بندی رو رعایت کنین که عبارتند از:
-
کوتاه بودن متن و نوشته
-
محدودیت در انتخاب رنگ به کار رفته در طراحی بسته بندی
-
استفاده از حداکثر سه فونت در طراحی بسته بندی
در طراحی بسته بندی مینیمال، از یک عنصر مستقل و برجسته استفاده کنین
در بین تمام عناصر به کار رفته در طراحی بسته بندی، باید سعی کنین یک عنصر کاملا مستقل رو انتخاب کنین و به نوعی اون رو نسبت به بقیه ی عناصر برجسته تر کنین. البته حواستون باشه، در طراحی بسته بندی مینیمال از عناصر زیادی نباید استفاده بشه، ولی همون مواردی که به کار میبرین رو به درستی انتخاب کنین و یکی رو برجسته تر کنین.
در طراحی بسته بندی مینیمال از فضای خالی به درستی استفاده کنین
فضای خالی یا فضای منفی، به فضای اطراف سایر عناصر به کار رفته در طراحی بسته بندی گفته میشه و با دقت و ظرافت در ایجاد این فضا، میتونین چشم کاربر رو به سمت طراحی تون جذب کنین. با دقت در تعیین محل فضای باز طراحی بسته بندی، میتونین شعار تبلیغاتی رو برجسته تر نشون بدین و باعث ماندگاری بیشتر اون در ذهن مخاطب بشه.
قاعده ی یک سوم رو در طراحی بسته بندی مینیمال رو رعایت کنین
قاعده ی یک سوم، یک اصل بسیار مهم در طراحی گرافیک هست که بیشتر در حوزه ی عکاسی کاربرد داره. طراح گرافیک اگه بتونه در طراحی بسته هم این قاعده رو رعایت کنه و در نتیجه محل قرار گیری عناصر اصلی رو به درستی تعیین کنه، نتیجه ی بهتری خواهد دید. البته رعایت کردن قانون یک سوم همیشه دلیل بر برتری طراحی بسته بندی نمیشه و باید سایر اصول رو هم در کنار اون به درستی در نظر داشته باشین. برای مثال در طراحی بسته بندی kitkat که یه برند معروف شکلات هست، نام برند بیش از یک سوم طرح بسته بندی رو به خودش اختصاص داده ولی باز هم جذابه.
در طراحی بسته بندی مینیمال، هوشمندانه رفتار کنین
قوانین مربوط به طراحی بسته بندی، مثل اصول و قوانین در هر نوع طراحی دیگه از جمله طراحی لوگو یا طراحی پوستر و تبلیغات محیطی، فقط راه رو نشون میدن و بخش زیادی از موفقیت در طراحی گرافیک به دانش و هوش خودتون بستگی داره. برای مثال اینکه در طراحی بسته بندی از عکس استفاده کنین یا از فونت و نام برند یا طراحی بسته بندی شفاف باشه یا خیر و بسیاری از سوالات دیگه، همه به هوش و ظرافت فکری طراح گرافیک بستگی داره.
یه نکته که ظریف گرافیک بهتون توصیه میکنه همیشه در هر نوع طراحی مد نظر داشته باشین، داشتن دانش کافی در طراحی و آگاهی از اصول طراحی برای مثال طراحی بسته بندی، طراحی پوستر، طراحی لوگو و غیره هست. اما یه نکته ی بسیار مهم دیگه رو هم بهتون پیشنهاد میکنه هیچ وقت از یاد نبرین و اون ظرافت و هوشمندی هست. زیاد ببینید، تحلیل کنید و در نهایت بهترین تصمیمات رو بگیرین. نمونه کارهای طراحی بسته بندی ظریف گرافیک رو می تونین از منوی نمونه کارهای طراحی بسته بندی سایت مشاهده کنین.
نظرات (0)